fbpx

VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

 

Üzemeltető / Tulajdonos
Név: Schlanger Vera egyéni vállalkozó, kisadózó

Székhely (nem posta és levelezési cím): 2096 Üröm Rákóczi Ferenc utca 25/a.
Levelezési cím: 2096 Üröm Rákóczi Ferenc utca 25/a.
E-mail: ovcsatbolt@gmail.com
Adószám: 67722408-1-33
Telefonszám: 06-20-361-78-38

A szerződés nyelve a magyar. A termékekért forintban lehet fizetni. A weboldalon található árak végfelhasználói árak.

Vitás esetekben az alábbi békéltető testülethez fordulhat: Pest Megyei Békéltető Testület: 1019 Budapest, Etele u. 59-61. pmbekelteto@pmkik.hu; 06 (1) 269 0703
Dr. Csanádi Károly

Regisztráció
Ön regisztráció nélkül is szabadon nézelődhet és válogathat weboldalunkon. A vásárláshoz regisztráció szükséges.
A regisztrációval a regisztráló automatikusan elfogadja vásárlási feltételeinket.

Termékek, árak
A weboldalon megtalálható valamennyi terméket megvásárolhatja online. A termék ismertetőjénél megtalálja a termék paramétereit és árát is, amely a magyarországi házhozszállítás költségeit nem tartalmazza. A feltüntetett árak bruttó árak és forintban (HUF) értendők. Mivel alanyi adómentes vállalkozásként működünk, ezért a számláinknak ÁFA tartalma nincs.

  • Szállítási módok
    Személyes átvétel:  Személyes átvételre értesítésünket követően van lehetőség (kizárólag előre utalással!) itt: Üröm 2096 Rákóczi Ferenc u. 25/a.
  • Házhozszállítás: Termékeinket előreutalást követően ajánlottan postázzuk. A szállítási költségekről ITT tájékozódhat. 

Szállítási határidő
A raktáron levő termékeket a rendelés beérkezését követően 3 munkanapon belül postázzuk.
Személyes átvétel esetén az elkészülést követően értesítést küldünk a megadott e-mail címre.
Azokat a termékeket, amelyekből nincs kész darabunk, a rendelés napját követő 1-2 héten belül elkészítjük, ezt követően átvehető, vagy igény szerint postázzuk.

Megrendelés
Kész termékeink:  Azok a termékek, amelyek raktáron vannak, vagy 1-2 héten belül a raktáron levő alapanyagokból elkészíthetőek.
Egyedi termékeink: Azok a termékek amelyeket a megrendelő saját ötlete alapján kizárólag neki gyártunk le.

A megrendeléseket folyamatosan fogadjuk és e-mailen visszaigazoljuk. Kész termékeink az átvétel előtti napon, illetve a postázás előtti napon még visszamondhatók/módosíthatók (pl. Kalocsai csat helyett Monoszkópos csat kell, stb). Egyedi termékeink a megrendelővel történt egyeztetés végén gyártásra kerülnek, ekkor visszamondásra már nincs lehetőség.

Fizetési módok

  • Előre utalás (személyes átvétel esetén is!)
  • Bankkártyás fizetés. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Fontos: Amennyiben egyedi rendeléssel – melyet előreutalást követően kezdünk el készíteni – egyszerre standard termék is rendelésre kerül, úgy technikai okok miatt az egyedi rendeléssel együtt történik a számla kiállítása! Példa: egyedi övcsat + öv rendelésénél megrendeléskor előre kell fizetni az övcsatot és az övet is.

Szavatosság
Minden termékünkre egy év szavatosságot vállalunk.
A szavatosság nem érvényes nem rendeltetésszerű használat esetén, továbbá a nem megfelelő tisztítószerek (ld. Gyakran ismételt kérdések) használata esetén. A természetes elhasználódás (amortizáció) nem garanciális hiba. Célunk, hogy vásárlóink elvárásait túlteljesítsük, különös figyelmet fordítva az esetleges reklamációkra. Ennek szellemében minden problémás esetet a lehetőség szerint a legrövidebb idő alatt feszültségmentesen oldunk meg. A termékek kézzel gyártott jellegére való tekintettel a két egyforma termék közötti minimális eltérés előfordulhat.

Elállás
A szerződéstől az áru átvételétől számított 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat, ha az átvett terméket sérülésmentesen vissza tudja szolgáltatni. Ebben az esetben az ovcsatbolt.hu üzemeltetője  köteles az Ön által kifizetett összeget legkésőbb 14 napon belül visszafizetni. Az áru visszaszállításának költségei Önt terhelik. Az elállási jogra a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók. 

A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29 § c. pont): A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a  fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet):

Ha a fogyasztó a jogszabálynak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.

Az elállási jogról és az elállással kapcsolatos nyilatkozatmintákról az alábbi linken tájékozódhat:
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14030.pdf

Személyes adatok kezelése
Az eladó birtokába került mindennemű személyes adatra vonatkozóan az általános adatvédelmi előírások az irányadóak. A személyes adatok felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának megfelelően történik. Az eladó a vásárlók adatait kizárólag a vásárlás teljesítése, és a vásárlási feltételeinek későbbi bizonyításának érdekében tárolja, illetve használja fel.

Adatok átadása harmadik félnek csak és kizárólag abban az esetben fordulhat elő, ha a harmadik fél azt a vásárlás teljesítése érdekében, mint alvállalkozó a vásárlással összefüggő részfeladatának teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges módon fel kell, hogy használja és ebben az esetben is csak és kizárólag azon adatok átadásáról lehet szó, melyek a részfeladat teljesítéséhez elengedhetetlenül szükségesek (például a kiszállítást végző alvállalkozó esetében a szállítási cím és az átvételre jogosult személy nevének megadása). Az esetlegesen alkalmazott alvállalkozókra ugyanúgy kötelező érvényűek az Adatvédelmi törvény előírásai.

A felelősség korlátozása
Az ovcsat.hu üzemeltetője nem vállal semminemű felelősséget a www.ovcsat.hu weblaphoz való csatlakozás során használt technikai (hardver, szoftver) és vagy kommunikációs (internet) infrastruktúra által okozott hibákért, kellemetlenségekért, közvetlen vagy közvetett károkért függetlenül attól, hogy az a szerver vagy a kliens oldali üzemszerű vagy rendkívüli, nem üzemszerű működésből adódott. Az eladó fenntartja a jogot, hogy indoklás nélkül bármilyen információt bármikor megváltoztasson (beleértve a jelen üzletszabályzatot is), ami a www.ovcsat.hu weblapon található, így a termékeket, azok leírását, a termékek alap vagy akciós árát. Az ovcsat.hu weblappal kapcsolatos mindennemű információ hozzáférhető, így mindebből adódóan a mindenkori információk nem ismeretéből származó hibákért, kellemetlenségekért, közvetlen vagy közvetett károkért az eladó, illetve az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.

A honlapunkon megjelenő adatokat és információkat törekszünk a lehető legnagyobb gondossággal, többszöri ellenőrzés mellett összeállítani illetve közölni. Ennek ellenére nem zárható ki annak lehetősége, hogy egyes esetekben szerkesztési vagy más ok folytán téves vagy hiányos adatok kerülnek honlapunkra.

Sajnos minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy egy termék ára esetleg téves, ez esetben az árváltoztatás jogát fenntartjuk – ebben az esetben az áru elküldése előtt e-mail-ben egyeztetünk Önnel.

Figyelmeztetés a szerzői és tulajdonjogokról:
Saját minta használatakor a megrendelőnek rendelkeznie kell a minta licensz jogaival. Ha nem biztos benne, hogy joga van használni a mintát, keresse fel azt aki ezekkel a jogokkal rendelkezik. Kétségek esetén sajnos ilyen mintákat nem használhat. Szeretnénk figyelmeztetni arra is, hogy az ismert védjelek és céglogók használata ugyanúgy a szerzői jog megsértését jelenti. Ha harmadik fél az Övcsatbolt üzlet üzemeltetőjével szemben szerző- vagy tulajdonjogi kifogást emel, köteles a Megrendelő a jogos követeléstől az üzemeltetőt mentesíteni és az esetleges perköltségeket átvállalni. A szerzői-, vagy védjegyoltalommal ellátott összes – erkölcsi, anyagi, stb. – felelősség a Megrendelőt terheli.

A távollevők között kötött szerződéseket az alábbi rendeletek szabályozzák:
17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet,
Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve,
45/2014. (II.26.) Korm. rendelet