fbpx

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 


Mi az a műgyanta?


– A műgyanta (vagy ahogy még nevezik: hideg tűzzománc) egy két komponensből, gyantából és keményítőből álló átlátszó anyag. Amikor az ékszeralapokba öntjük, méz állagú, néhány nap alatt azonban üveg keménységűre szárad. A végeredmény  egy vízhatlan, törhetetlen, üvegszerű, de könnyű bevonat.

– Az általunk használt műgyanta UV stabil, kifejezetten ékszerek készítéshez ajánlott, ékszergyanta minősítésű anyag. Ez a sokadik általunk kipróbált gyanta, az eddigi legjobb, egyesíti magában a korábbi gyantáink összes jó tulajdonságát.


Mivel tisztíthatók a műgyanta ékszerek?


– Langyos, tiszta vagy szappanos vízzel, de legtöbbször egy száraz puha ronggyal való áttörlés is elegendő. 


Milyen fém alapanyagokkal dolgozunk?

– Övcsatjaink nikkel bevonatú fém ötvözetből készülnek.

– Ékszereink alapanyaga nemesacél: döntően 316L minősítésű orvosi acél, de vannak 304-es nemesacél ékszereink is (az alapanyagot minden esetben feltüntetjük a termékleírásnál).


Antiallergén a nemesacél? 

– A nemesacél antiallergén, az esetek túlnyomó többségében fémérzékenyeknél sem okoz bőrirritációt. Elvétve fordul csak elő, hogy valaki a nemesacélra / orvosi fémre is allergiás.


Mennyi idő alatt készül el a megrendelt termék?

– A raktáron lévő termékeinket 1-2 munkanapon belül elpostázzuk, de a raktárkészletünk kicsi, és állandó változásban van.

– Termékeink döntő többsége rendelésre készül. A rendeléseket legtöbbször egy-, de előfordul, hogy csak kéthetes határidővel tudjuk elkészíteni. Két hét alatt azonban még a legkülönlegesebb megrendelést is teljesítjük.


Van lehetőség személyes átvételre?


– Fizikai üzletünk nincs, de előzetes egyeztetést követően át lehet venni a termékeket 
személyesen, Ürömön (Pest megye, 2096).   


Mennyire tartósak az ékszereink, mennyi rá a garancia?

– Az övcsatok fém része nikkelezett, ami igen tartóssá és ellenállóvá teszi azokat; ékszereink pedig nemesacélból készülnek,  nagyon masszív darabok, ráadásul nem kopnak, nem oxidálódnak.

– Termékeinkre egy év garanciát vállalunk. A műgyanta ugyanakkor sok mindenre (sugárzó hőre, vegyszerekre, durva behatásra) érzékeny lehet, ezért minden esetben egyedi elbírálás szerint, ugyanakkor a lehető legrugalmasabban és leggyorsabban oldjuk meg az ékszerek esetleges javítását/cseréjét.